The HALs music by itself

Hvis HAL 9000 lyttede som Alexa

Vi har jo opkaldt os efter HAL 9000, computeren fra filmen Rumrejsen år 2001. HAL 9000 var udstyret med en vis selvbevidsthed, og fordi den ikke er udstyret med klare mål så kom den ind i et meget uheldigt forløb, hvor den forsøger at tage livet af alle mennesker i besætningen.
Det er yderst uheldigt, og har sikkert medvirket til den skepsis som omgiver kunstig intelligens.
Alexa er en anden type kunstig intelligens, som måske er knap så god til at forstå meneskelig tale som HAL 9000 var. Til gengæld er Alexa fantastisk god til at finde musik på Spotify. Hvis de blev smeltet sammen til en commputer som indeholdt de bedste sider fra HAL9000 og Alexa, kunne en meget berømt scene i filmen måske have taget sig således ud:

0 Replies to “Hvis HAL 9000 lyttede som Alexa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *